Sayfalar

28 Ekim 2010 Perşembe

Sevgili arkadaslarim bugünde yine Oktay ustadan harika bir kurabiye sunmaya calasacagim...


GÜL LOKUMLU KURABiYE
MALZEMELER:
125 gr.margarin yada tereyag,
1 adet yumurta,
1 cay bardagi siviyag,
3 su bardagi un,
3 corba kasigi pudra sekeri,
1 corba kasigi yogurt,
1 tatli kasigi kabartma tozu,
2 corba kasigi gülsuyu.
iCi iCiN:
1 kase güllü lokum.
ÜZERi iCiN:
1 kase hindistancevizi.
YAPILISI:
Karistirma kabina margarin yada tereyagini aliyoruz.Avuc icerisinde parmaklarimizla sIkarak yoguruyoruz.Yumurtayi kirip tekrar yoguruyoruz.Üzerine gülsuyunu,yogurdu,siviyagi döküp tekrar karistiriyoruz.Unumuzdan yarim bardak kadar döküp karistirdiktan sonra ölcümüzdeki unun tamamini,puda sekerini,kabartma tozunu ilave edip hamurumuzu yoguruyoruz.Kulak memesi yumusakliginda bir hamur ortaya cikarmamiz gerekiyor.
Cevizden büyük parcalar kopartiyoruz.(ceviz büyüklügündede olabilir.)
iki avuc icerisinde bastirarak cay tabagi büyüklügünde aciyoruz.Güllü lokumlar eger büyükse,ortadan ikiye kesip,avucumuzun icerisinde yuvarlayip,acmis oldugumuz hamurun ortasina koyuyoruz.Bütün uclari bir arada bulusturup,parmak uclariyla sIkarak birbirine kaynastiriyoruz.iki avuc arasinda yuvarlayip,bol hindistancevizine batirip,yaglanmis firin tepsisine diziyoruz.Önceden isitilmis 180 derecelik firinda 20-25 dakika pisiriyoruz.
AFiYET OLSUN...
YORUMLARINIZ iCiN TESEKKÜR EDERiM...

2 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Eee ne de olsa Oktay Ustanın o muhteşem tarifine senin ellerin değmiş.
    Aytencim artık pek görüşemiyoruz. Umarım iyisindir.
    Kocaman öptüm ALLAH'a emanet ol.

    pinarabdullah

    YanıtlaSil
  2. Ben yaptım gül lokumlu kurabiyeyi pek güzel olmadı.Aynı tarifi uyguladım. Tat, tadı hiç yoktu.O yüzden çocuklar falan hiç sevmedi.Acaba nerde hata yaptım.Bilemedim.

    YanıtlaSil