Sayfalar

30 Nisan 2010 Cuma

KARBONATLI HAMUR KIZARTMASI

Herkese selamlar,
sevgili arkadaslarim,saglikli,neseli,huzurlu ve bereketli bir cuma diliyorum.Sizlere aniden gelen misafirlerimize ikindi cayinin yanina harika bir hamur kizartmasi sunmaya calisacagim,heran evde bulunan malzemelerle,cabukca yapilan ve cok lezzetli bir hamur kizartmasi.Tabiki yine tarifi Oktay ustadan.




KARBONATLI HAMUR KIZARTMSI

MALZEMELER:
3 su bardagi un,
1 cay kasigi karbonat,
1 su bardagi sulu yerinden yogurt,
1 tatli kasigi tuz,
1 adet yumurta.
YAPILISI:
Karistirma kabina yogurdu,yumurtayi,kabartma tozunu ilave edip cirpma teliyle karistiriyoruz.Üzerine unu ekleyip yoguruyoruz.Kivami kulak memesi yumusakliginda olmasi gerekiyor.Eger tersi olursa biraz un ilave ediyoruz.Hamurumuzu 3 dk,yogurup sonra 3dk.dinlendiriyoruz.
Tezgaha un serperek merdaneyle kursunkalem kalinliginda aciyoruz.Acilmis olan hamurumuzu su bardagiyla daire seklinde veya ücgen sekillerde kesebiliriz.
Bol kizgin yagda iki tarafini da iyice kizartiyoruz.Havlu kagitla yagini alip servis tabagina yerlestiriyoruz.
NOT:Yaninda marmelat,krem peyniri,kekikli,pul biberli zeytin,domates ve salatalik sögüs ile servis yapabilirsiniz.
AFiYET BAL SEKER OLSUN!!!
YORUMLARINIZ iCiN TESEKKÜRLER...

BULGURLU YESiL MERCiMEK SALATASI

Herkese saglikli neseli huzurlu ve bereketli hayirli cumalar diliyorum.
Sevgili arkadaslar bugün sizlere oktay ustadan aldigim nefis bir salata sunmaya calisacagim...




BULGURLU YESiL MERCiMEK SALATASI

MALZEMELER:
1 su bardagi yesil mercimek,
1 su bardagi iri bulgur,
4 adet yesil sogan,
1 adet havuc(haslanmis),
1 tutam maydanoz,
1 adet kirmizi biber,
4 corba kasigi zeytinyag,
1 adet limon,
tuz,karabiber,pul biber.
YAPILISI:
Bir kase icerisine bulgurlari alip,bir parmak mesafe olusacak kadar üzerine kaynar su döküp,agzini kapatiyoruz.Yesil mercimekleri yikayip,üzerine sicak su koyup,5dk.kaynatiyoruz,koyu renkli su cikacaktir.Bu suyu döküp,tekrar sicak su koyup,taneleri kabuklarindan ayrilmayacak sekilde hasliyoruz.Üzerine soguk su döküp soguttuktan sonra,süzgec icerisine alip süzülmeye birakiyoruz.
Demlenmeye biraktigimiz bulgurun agzini acip sogumasi icin ara sira karistiriyoruz.Haslanmis olan havuclari küp küp dogruyoruz.Kirmizibiberi de ayni sekilde dogradiktan sonra,yesil sogani ve maydanozu da dogruyoruz.Bir karistirma kabinin icerisine yesil mercimegi,bulguru ve dogradigimiz diger malzemeleri döküyoruz.Üzerine limon suyunu SIKIP,zeytinyagini döküyoruz.Tuzunu,karabiberini,sizce hafif acili olmasinda sakinca yoksa pul biberini döküp,hepsini iki kasikla karistirarak harmanliyoruz.Servis tabaginin icerisine istediginiz yesil otlardan koyup,üzerine salatamizi döküp servis yapiyoruz...
AFiYET OLSUN!!!
YORUMLARINIZ iCiN TESEKKÜR EDERiM...