Sayfalar

17 Haziran 2010 Perşembe

REGAiP KANDiLi ve iRMiK HELVASI

iRMiK HELVASI
Herkese selamlar,
Öncelikle Regaip kandilinizi mubarek olsun.Biraz gec oldu ama gecemize uygun olsun diye sizlere irmik helvasi sunmak istedim.


***iRMiK HELVASI***
MALZEMELER:
2 su bardagi irmik,
1 corba kasigi teryag,
1 cay bardagi siviyag,
2 corba kasigidolmalik fistik.
SERBETi iCiN:
2 su bardagi su,
2 su bardagi süt,
2 su bardagi toz seker.
YAPILISI:
Bir tencereye teryagimizi ve siviyagimizi koyup karistirarak eritiyoruz.Eriyen yagin üzerine irmigimizi ve fistigimizi ilave edip karistiriyoruz.Fistiklar pembelesinceye kadar kavuruyoruz.
Ayri cukur bi kaba suyunu,sütünü ve sekerini karistirip isitiyoruz.Kavrulmus irmigimizin üstüne döküp bir kac kez karistiralim ve tencerenin agzini kapatalim.Tencerede kisik atesde 20-30 dakika pisirelim.
Pisme isleminin bitiminden sonra kapagi kaldirarak bir kac kez irmigi karistiralim.istedigimiz kaplarda istedigimiz gibi hazirlayip servis yapabiliriz...
AFiYET OLSUN...
YORUMLARINIZ iCiN TESEKKÜR EDERiM...

9 Haziran 2010 Çarşamba

BELiKIRIK

Herkese selamlar,
sevgili arkadaslarim bugünde sizlere nefis bir patlican yemegi sunmaya calisacagim.Yemegimin tarifini gazete ekindeki dergiden aldim patlican sevenler icin nefis bir lezzet,siddetle denemenizi tavsiye ederim...
Yemegimin pismis halini resimleyemedim.Yapma asamasindaki resimler ins tarifini ve lezzetini anlatmama yeter...


BELiKIRIK
MALZEMELER:
3 adet patlican,
200gr kiyma,
1 corba kasigi margarin,
4 corba kasigi siviyag,
1 adet yumurta,
3 dilim ekmek ici,
1 cay kasigi kimyon,nane,pul biber,karabiber,
3 dis sarimsak,
tuz.
SOSU iCiN:
2 adet domates,
1 corba kasigi sa;ca,
1 cay kasigi karabiber,
1,5 bardak su,
tuz.
YAPILISI:
Patlicanlarin saplarini kesmeden kabuklarini soyun.Soydugunuz patlicanlari 1,5 cm araliklar ile birbirinden ayirmadan kesin.Kestiginiz patlicanlari bir kabin icine alin, üzerine bir tutam tuz ve üzerine gelecek kadar su koyarak 10 dakika bekletin.

Diger tarafta bir kabin icine kiymayi,ufalanmis bayat ekmegi,yumurtayi,karabiber,pulbiber,kimyon,nane ve tuzu ekleyin,3 dis sarimsagida ezerek yada rendeleyerek karisima katin.Karisimi köfte gibi yogurun.Köfteden misket büyüklügünde parcalar kopararak bir tabaga alin.
Suyun icindeki akardiyon seklindeki kesilmis patlicani elinize alin ve hazirladiginiz köfteleri her siranin arasina bir tane köfte gelecek sekilde patlican dilimlerinin arasina dizin.

Bu islemi tüm köfteleri bitirene kadar tekrarlayin.
Cam bir firin kabinin dibini margarin ile yaglayin ve ici köfte dolu patlicanlari kabin icine dizin.Bir firca yardimiyla patlicanlarin üzerine siviyag sürün.
Kabugu soyulmus 2 domatesi cok ince ince dilimleyin.bu domatesleri bos bir kabin icine alin ve üzerine salcayi,karabiber,tuz ve 1,5 bardak su koyarak cirpin.
Bu sosu cam firin kabinin icindeki patlicanlarin üzerine dökün.

Patlicanlari önceden isitilmis 200 derecedeki firinda pisirin.
Yemegimizi sicak servis yapin.
AFiYET OLSUN...
YORUMLARINIZ iCiN TESEKKÜR EDERiM...

5 Haziran 2010 Cumartesi

FRAMBUAZLI PUDING

Herkese merhabalar,
saglikli,neseli,huzurlu ve bereketli bir hafta diliyorum sevgili arkadaslar.
Bugünde sizlere yine Oktay Usta'dan FRAMBUAZLI PUDiNG sunmaya calisacagim.



FRAMBUAZLI PUDiNG
MALZEMELER:
1 litre süt,
1 su bardagi toz seker,
3 corba kasigi misir nisastasi,
1 corba kasesi frambuaz.
YAPILISI:
Tencereye sütü döküp,ocagin altini yakip kaynatiyoruz.Üzerine toz sekeri ilave ediyoruz.Nisastayi bir corba kasesine alip,üzerine bir cay bardagi kadar su ilave edip,karistirip eritiyoruz.
Kaynamakta olan süt ve sekerimizi cirpma teliyle karistirirken eritmis oldugumuz nisastayi,tam taristirilan bölgenin üzerine yavas yavas döküyoruz ve kepceyle kivamini kontrol ediyoruz.
1-2 dk.kaynadiktan sonra,parcalayici robotla frambualari püre haline getirip,kaynayan karisimin üzerine döküyoruz.
istedigimiz kaselere veya kup bardaklarina paylastirip sogumaya birakiyoruz.
Soguyunca,buzdolabina kaldirip bir gece beklettikten sonra,üzerine frambuaz tanelerinden yada püresinden koyup servis yapabiliriz.
NOT:B u tatlinin özelligi,görüntüsünün sIk olmasi ve ayni zamanda tadinin hafif olmasidir.
AFiYET OLSUN!!!
YORUMLARINIZ iCiN TESEKKÜR EDERiM...