Sayfalar

4 Ekim 2010 Pazartesi

PEYNiRLi KOL BÖREGi

Herkese saglikli,neseli,huzurlu ve bereketli bir gun diliyorum.

arkadaşımın düzenledigi 68PORSELEN,DEMLİK,ÇAY,SAATİ,ETKİNLİĞİ bu ayki ev sahibi

http://hunerlieller.net


gönderiyorum kendilerine kolay gelsin bol katılımlar dilerim




***PEYNiRLi KOL BÖREGi***

MALZEMELER:

*Un,

*Süt,

*Maya,

*Tuz,

*Siviyag.

iC HARCI iCiN:

*Böreklik peynir,

*Maydanoz.

ÜSTÜ iCiN:

*Yumurta,

*Susam,cörekotu.

YAPILISI:


Un,süt,maya ve tuzla yumusak bir hamur hazirliyoruz.(resim 1)

Hamurumuz biraz dinlendikten sonra portakal büyüklügünde bezeler aliyoruz.(resim 2)

Hamurumuzu acip sivi yagla yagliyoruz.(resim 3)

Sagdan ve soldan her iki tarafini katiliyoruz.(resim 4)

Sonra yukardan asagi iki tarafini katliyoruz.(resim 5)

Bu sekilde bütün hamurlarimizi acip,yaglayip,katlayip hazirliyoruz,10 dk.bekletiyoruz.(resim 6)

Sonra bu katladigimiz hamurlari tekrar aciyoruz.(resim 7)

Actigimiz hamuru ortadan ikiye kesip,enine perniyli harcimizi koyyoruz.(bunu resimleyemedim)



Enine peynir koydugumuz hamurumuzu rulo seklinde kivirip,icine yanmaz kagit serdigimiz tepsimize yerlestiriyoruz.Bütün hamurlarimizi bu sekilde hazirlayip tepsimize yerlestiriyoruz.(resim 1)

Üzerine yumurta sürüp,susam ve cörekotu serpip,mayasi gelene kadar bekliyoruz.Hamurumuzun mayasi tepside gelecek.(resim 2)

200 derece firinda pisiriyoruz(resim 3)



AFiYET OLSUN...

YORUMLARINIZ iCiN TESEKKÜR EDERiM...

6 yorum:

  1. görüntüye bakarak ben hazır yufka sandım ama el açmasıymış ,maşallah ne kadar muntazam olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Börek harika gözüküyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. ben senin böreklerine hayranım:)) ayrıca duanda yer verdiğin için sağolasın sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık çok güzel olmuş cumanız mübarek olsun

    YanıtlaSil
  5. Miktarlar yazilmamis nasil bilecegiz

    YanıtlaSil
  6. Böreklere bayıldım. Nefis görünüyorlar. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil