Sayfalar

11 Mayıs 2010 Salı

LiMONLU KEK

Herkese selamlar,
arkadaslar bugünde sizlere herkesin bildigi ve cok sevilen limonlu kekimi sunmaya calsacagim,eger hic yapmamis olan yada benim tarifimden degisik yapanlar varsa birde benim tarifime göre yapsinlar derim kesinlikle memnun kalacaklar.



MALZEMELER:
4 yumurta,
1,5 su bardagi tozseker,
yarim su bardagi süt,
yarim su bardagi siviyag,
2 su bardagi un,
1 limon kabugu rendesi,
yarim limon suyu,
1 kabartma tozu,
1 vanilya sekeri.
YAPILISI:
Önce yumurtalari ve sekeri köpürene kadar iyice carpiyoruz,sonra sivi yagini ve sütünü ekleyip carpiyoruz.
Limon kabugunu ve suyunu ekliyoruz.
Elenmis unumuzu,kabartma tozunu ve vanilya sekerinide ekleyip harcimizi iyice karistirip hazirlamis oluyoruz.
Yaglanmis ve unlanmis kalibimiza döküyoruz.
Önceden isitilmis 175derecelik firinda yaklasik 40 dakika pisiriyoruz.
Firindan ciktiktan 10 dakika kalibimizda beklettikten sonra servis tabagina aliyoruz.Biraz soguduktan sonra üstüne pudra sekeri eliyoruz.

Pudra sekerini sicakken dökmeyin yoksa icine cekiyor bembeyaz güzel görüntüsü kayboluyor...

Yaninda güzel demlenmis bir cayla AFiYET OLSUN!!!
YORUMLARINIZ iCiN TESEKKÜR EDERiM...

7 yorum:

  1. çok incesin aytencim bana tepsi içersinde kek ve çay hazırlamışsın ço teşekkür ederim hemen alıyorum:))))

    YanıtlaSil
  2. ablam afiyet seker olsunn;)ins bir gun o da olur neden olmasin demi;)ellerinden operim...

    YanıtlaSil
  3. benim tarifimin aynısı canım ben içine limon yerine portakalda koyuyorum öylede güzel oluyor ...
    ellerine sağlık...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. arkadasim oncelikle ziyaretin ve degerli yorumun icin tsk ederim,bende hem limonlu hem portakalli yapiyorum,ama limonlusunu daha fazla tercih ediyor coocuklar,portakalida revanide cok kullaniyorum...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. ayten hanım bende tatlı bir ödülünüz var blogumdan alabilirsiniz.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Kekinizi ikinci kez yapıyorum.Eşim bayıldı.Bugün tarife tekrar bakmak için bloğa girdim.Bence daha sık yazmalısınız.Tarifleriniz çok hoş. :) butikrabia.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. hep evde yaptigimiz kekler hic kabarmazdi hatta pismezdi bile sizin tarifinizi denedik super kabarik oldu herkesten iltifat aldik tesekkur ederimm :)

    YanıtlaSil